Natuurgeneeskundige praktijk en praktijk voor Klassieke Homeopathie
van Ria ter Harmsel
undefined
Share |

Praktijkverhalen

Diagnose ziekenhuis : Parkinson


Bij mij werd 15 jaar geleden de diagnose Parkinson gesteld en ik heb veel medicijnen geslikt, ongeveer 45 per dag. Ik heb deze Homeopaat, Ria ter Harmsel, drie jaar geleden ontmoet en zij gaf mij veel vertrouwen. 

Een van de redenen dat ik met haar in zee ben gegaan was de volgende: zij straalt vertrouwen en rust uit en heeft kennis van zaken. 

Bij het eerste consult werd mij al veel duidelijk, toen zij me vertelde aan de hand van haar bevindingen, dat het geen Parkinson was. In die tijd woog ik zo'n 75 kg, en voor mijn lengte te weinig. 

Nu, drie jaar na het eerste consult, heb ik nog 12 medicijnen per dag, en maak ik gebruik van homeopatische middelen, waar ik bijzonder goed op reageer en weer functioneer. In de tijd daarvoor was ik niet in staat mij te verplaatsen per fiets, vanwege de grote hoeveelheid medicijnen. Ik was een deel van mijn zelfvertrouwen kwijt. Nadat ik een half jaar gebruik maakte van homeopatische middelen, zat ik weer op de fiets.

Mijn conclusie is dan ook snel gemaakt. Deze Homeopaat heeft mij mijn zelfvertrouwen teruggegeven, heeft kennis van zaken en is in staat om goed te luisteren. Ik heb heel veel baat bij het gebruik van de homeopatie en ga er zeker mee verder. 

Ik kan deze Homeopaat bij de lezer zeker aan bevelen. Ik ben heel content met haar manier van werken, en ze heeft mij veel geleerd. Ik kan haar dan ook zeer zeker bij u aan bevelen

Hopelijk heb ik u bij deze iets kunnen duidelijk maken, dat de reguliere geneeskunde het niet altijd bij het juiste eind heeft. 
 

Met vriendelijke groet,

 

Hans van den Bor

Diagnose ziekenhuis: maagklachten en Graves

 

Ik kwam 14 jaar geleden bij Ria wegens maagklachten. Vooraf kreeg ik van de huisarts een serie medicijnen die steeds meer pijn veroorzaakten. Ten slotte leidde dit tot ziekmelding.

Het middel van Ria hielp snel. Ik kon weer aan het werk. Mijn maagpijn verdween.

Vanaf dat moment had ik meer vertrouwen in de behandeling van Ria, dan die van de huisarts.
Zij hielp mij jaren allerlei klachten te genezen.

Toen ik de ziekte van Graves kreeg, was ik ernstig ziek. Uitpuilende ogen, een hyper schildklier en burn out. De artsen benadrukten dat ik hun medicatie moest gebruiken, anders zou het wel eens tot hartfalen kunnen leiden. Maar in overleg met Ria bleef ik in homeopathische behandeling en gaf zij mij aanvullend advies. Na ruim een jaar was ik genezen. De reguliere methode schreef 3 jaar voor.

Bij afname van een vega-test bleek mijn regeneratie vermogen zelfs beduidend hoger te liggen dan gemiddeld. De arts was blij verbaasd. Hij noemde dit uitzonderlijk na zo'n zwaar ziekte proces.

 

Ik ben Ria zeer dankbaar. In volledig vertrouwen laat ik mij door haar begeleiden en adviseren.

 

Lilian Sjollema

“Het veranderde mijn levensritme..”

 

Toen ik voor het eerst bij Ria kwam, ongeveer 3 jaar geleden, beheerste hoofdpijn mijn leven.  Ongeveer 5 dagen per week had ik hoofdpijn, waarvan 1x per week een zware migraineaanval.

Als ik dus een afspraak plande, was ik altijd bang dat ik die  dag hoofdpijn zou krijgen en het mijn dag zou verpesten.  Mijn huisarts melde mij dat ik mijn hele leven een hoofdpijnlijder zou blijven en dat ik dat maar moest accepteren. Dat heb ik dus niet gedaan!

Na een aantal behandelingen, zag ik al duidelijk verschil. Ik ging van 5x per week naar 2x per week hoofdpijn. Nog veel, maar voor mij al een verademing. Ondertussen werden ook andere klachten, waar ik nooit bij stil stond minder.

Van Ria leerde ik, dat wat ik in mijn verleden had meegemaakt, zich in mijn lichaam had opgekropt. Ik had geestelijk wel alles verwerkt, maar mijn lichaam had het nog niet verwerkt. Dit is proces werd nu in gang gezet. Ik droomde veel over vroeger en klachten van vroeger kwamen naar de oppervlakte, zoals mijn heuppijn, die ik als klein meisje had gehad. Langzaamaan voelde ik een verandering.

Van nature ben ik erg onrustig, dit werd  ook een stuk minder/beheersbaarder.

Nu 3 jaar later, heb ik 1x per maand een migraineaanval van 2 dagen.  Dit heeft vooral te maken met mijn vrouwelijke periode.  Er moet dus nog een laatste stukje opgeruimd worden. 

Dit alles heeft mijn levensritme enorm veranderd. Zoals ik vroeger alles  plande onder voorbehoud en met de angst om hoofdpijn te krijgen. Leef ik nu onbezorgd en speelt hoofdpijn geen grote rol meer in mijn leven. Ik weet wanneer ik ongeveer een aanval ga krijgen en kan mijn daar helemaal op voorbereiden. Dit geeft mij enorm veel rust en een gelukkiger leven.

Medicijnen Jasper

 

Vroeger sliep ik onrustig en maakte ik altijd veel lawaai in mijn slaap. Ook was ik snel driftig. Toen ben ik naar dokter Ria ter Harmsel gegaan. Zij stelde mij op mijn gemak en vroeg hoe ik mij voelde. Toen heeft zij mij thuis elke dag annika laten snuiven. Het werkte erg snel en goed en later was ik niet meer onrustig en slaap tegenwoordig heel lekker. En ook op school lukt het veel beter om mij te concentreren. Ik voel me veel rustiger dan eerst en ik kan mijn huiswerk beter plannen en leren.

Jasper – 10 jaar

Endeldarm kanker

 

In november 2012 werd er bij mij endeldarm en anus kanker ontdekt. Het ging hierbij om een als tros gegroeide tumor, die voor de ene helft inwendig en voor de andere helft uitwendig groeide. Dit belemmerde mij tijdens het zitten.

Ik heb, nadat ik van de reguliere specialisten deze uitslag had gekregen, contact opgenomen met mijn klassieke homeopaat.

Het voorstel van de reguliere artsen is operatief deel verwijderen, daarna chemo en bestralingen. Drie weken na dat  gesprek zou de reguliere behandeling kunnen starten.

Met homeopathie zijn we direct begonnen homeopathische middelen in te zetten, met als doel de tumor niet verder te laten groeien en te proberen deze te laten slinken.

Tijdens de bestralingen en de chemo hebben we met homeopathische middelen de misselijkheid kunnen tegen gaan  en de bijwerkingen van de reguliere medicatie kunnen verminderen. Ook de bijwerkingen van de bestralingen hebben we kunnen reduceren, waardoor ik minder last had van stralingspijnen.

Met de reguliere artsen heb ik besproken om zowel de reguliere behandeling te doen, als ook mij homeopathisch ernaast te laten behandelen. Zij vonden dit goed.

Halverwege de reguliere behandeling zijn er opnieuw onderzoeken gedaan naar de stand van zaken. Toen bleek de tumor beduidend kleiner te zijn dan men had verwacht, er is toen besloten om het aantal bestralingen en de hoeveelheid chemo te verminderen. Ik heb dus minder bestralingen en minder chemo gehad en gedurende een kortere periode.

Eind februari 2013 ben ik door de reguliere artsen gefeliciteerd dat alles weg was en zij vonden dat er sprake was van een wonderbare genezing!

 

Dineke