Natuurgeneeskundige praktijk en praktijk voor Klassieke Homeopathie
van Ria ter Harmsel
undefined
Share |
Meer informatie?

Wilt u meer  informatie, maar vind u dit niet op de site, neem dan gerust contact met me op via e-mail of telefoon. Ik wil het u graag vertellen.

U kunt ook meer informatie vinden op www.klassiekehomeopathie.nlVoor mij is klassieke homeopathie een natuurlijke geneeswijze, een natuurlijke manier van beter in je vel komen te zitten.


Ria ter Harmsel


Wat is klassieke homeopathie?

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze waarbij, in tegenstelling tot de gewone homeopathie, gekeken wordt naar een samenhang van klachten en symptomen. Iedere behandeling is op de patiënt individueel afgestemd. Deze manier van werken is gebaseerd op de ideeën van Samuel Hahnemann (1755 – 1843), de grondlegger van de klassieke homeopathie. 


Hahnemann ontdekte dat het behandelen van alleen een klacht niet voldoende is. Om het probleem echt op te lossen moet er op een dieper niveau naar de patiënt gekeken worden. Er zijn namelijk verschillende factoren die invloed hebben op het ontstaan van klachten en deze factoren verschillen per patiënt. Hij classificeerde (categoriseerde) de verschillende factoren en noemde dat de Ziekteclassificatie.


Lees meer over de ziekteclassificatie >