Natuurgeneeskundige praktijk en praktijk voor Klassieke Homeopathie
van Ria ter Harmsel
undefined
Share |

Homeopathie tijdens de zomer

We naderen weer de zomervakantie! Reizen naar warme oorden, veel zon op onze blote buik, spetteren in zee of wandelen in de bergen, lekker in de tent of heel decadent in een hotel... Kortom vakantie! Voor velen dikke pret, maar voor sommigen kan dat ook een beetje last met zich mee brengen. 

 

Kwallenbeten, muggensteken, overbelasting, reisziekte, allergische reacties, een zonnesteek, een steek van een wesp, bedorven voedsel, diaree, kleine ongelukjes om maar eens een paar dingen te noemen. Om dit op te vangen en ook in de vakantietijd (zonder homeopaat) adequaat te kunnen reageren kun je bij jouw homeopaat vragen om een acuut pakket. Dit pakket heeft een 30-tal middelen en een boekje waarin duidelijk beschreven staat hoe te handelen in welke situatie.  

 

Eén wonder-tip in ieder geval waar je de kinderen en jezelf vast een plezier meer doet:  

Wordt er iemand gestoken door een wesp? Ruik direct aan een flesje Arnica of neem een korreltje onder de tong en laat deze smelten;   

  • Er zal geen zwelling optreden
  • Geen zwelling dus ook geen pijn! 


Ook voor muggen hebben we een goede tip. Vraag uw homeopaat hiernaar of stel de vraag onderaan de pagina.  

 

Het boekje ‘Acute praktijk’ is tegen kostprijs te bestellen via de website en kan naar u toegestuurd worden. Maar hierover kunt u ook uw behandelende homeopaat benaderen. Helemaal compleet wordt het wanneer u een korte cursus acute praktijk volgt zodat u uw vragen kunt stellen en alvast wat bekendheid opdoet met dosering en de werking van middelen. Bekijk hier onze cursussen 


Met de zomervakantie voor de deur hebben een aantal klassiek homeopaten RH tips verzameld op het gebied van klassieke homeopathie en vakantie. Denk bijvoorbeeld aan oplossingen in geval van hooikoorts, wagenziekte, wespensteek, koorts of zonnesteek. Naast tips schrijven ze ook over hun eigen ervaringen in de homeopathische praktijk.


Wij wensen iedereen in ieder geval een zonnige en gezonde zomer toe!


Bron: www.klassiekehomeopathie.nl